Jumaat, 29 April 2011

MeNaNg KaLi Ke 2




syukur sgt2 kali ni sy menang contest lagi

kali ni dari penganjur rakan 1 klik

terima kasih memilih sy sebagai pemenang top 6 commentor









                      p/s kemenangan ke-2 di bln april 2011

                 total kemenangan : 2




Khamis, 28 April 2011

HaMpA daN KeCeWa




entry kali ni mood sedey... huhuhuhuu

sebabnya kan.... semalam kan dah kata nak....

nak gi mana???

nak gi makan pizza kan kan kan

tapiiiiii


cuba tengok sini.......




^

^

^

^

^

^

^




masih Q up laaaaa



gambar ni diambil selepas kitaorg kenyang makan tapi bukan mkn kat pizza hut... :(


mula2 tu rasa tension je bila sampai2 kat pizza hut ada ramai org yg beratur panjang.....

hohohohooo... customer ramai lorr....

terpaksa cancel....

so mood pun   :(

ni sume gara2 pasal 50% pizza hut la nih....

end promotion until 30 april ni... 






kempunan nak makan pizza.... iskh iskh iskh.... ;P





x per la rezeki x de


next time la kitaorg terjah.... ngeh ngeh ngeh



so kitaorg makan kat mana yer ???



;P










Rabu, 27 April 2011

GuGu GaGa QaiSaRa



hepi besday 2th my girl marissa qaisara sharizal




sedikit pengenalan diri... nama panggilan manjaku ini  ialah qaisara.  kdg2 kitaorg panggil yaya jer.. sebab dia tak reti nak sebut... kekekeke... last2 dia senang nak sebut yaya je.... :p... 


qaisara  dilahirkan di hospital sultan abdul halim sg petani kedah pada 27 april 2009.... waktu dia dilahirkan kul 2.40 pagi dgn seberat 3 kg.... alhamdulillah selamat gak bersalin normal namun disebabkan ada masalah tertelan air ketuban qaisara terpaksa admit duk dihospital selama seminggu.... so mama dia pun temankan juga duduk hospital... kena suntik sana kena suntik sini... cian baby mama...


okla meh  kita tengok gambar qaisara sewaktu berumur sehari... comel tau... ngeh ngeh ngeh







my cute girl... muahhhhh sewaktu baby... comel tak?..




alamaksss.... times uppp so setakat ni dulu ek... sy nak gi tgk cite kejora n bintang... dah nak episod akhir daaa...         


tata sume....


^-^

HePi BeSdaY mY cUte GiRL







ari ni adalah ari besday my little princess 27 april 2011


hepi besday cute girl!!!


cepat2lah besar n jadi wanita solehah yer





yg bestnya pagi2 tadi mood my little princess ceria2 aje... agaknya dia tau besday dia kot... hohohohoo ... kalau x biasanya  bangun dr tido aje mesti nak nangis nak melalak... hehehhee mood x nak kena tinggal la katakan... ngeh ngeh ngeh... terus mama nyanyikan dia lagu... hepi besday to u... bukan main suka dia gelak ketawa... kan bagus kalo ari2 cam ni cyng.... :P




okla sayang malam ni nanti kita gi celebrate besday yer... yeeehaaaa nak gi makan pizza la... nak tak?.. ngeh ngeh ngeh ...









YeaH... dApat haDiaH keMeNanGan pErTama....



alhamdulillah.... kali pertama sy menang contest... ;)... 

hehehheeheee

contest ni dianjurkan oleh sayang ummi walid...

penganjur tlh bermurah hati bagi hadiah ole2 dari sarawak...

thanks a lot yer...

suker sgt2... ngeh ngeh ngeh


ni dia keputusannya 





p/s kemenangan 1 di bulan april 2011




Selasa, 26 April 2011

tHe MaNhaTtaN FiSh MaRkeT



ni sambungan kisah dating with my BFF... pas kitaorg round2 kat  MV tu kitaorg singgah makan kat the manhattan fish market... ngeh ngeh ngeh... ni kira first time gak la kitaorg makan kat sini... asyik tgk org je makan tu yg x bole tahan... ;P  kekekekkekeke





jom terjah makan... x sabo2 daaaa




dah masuk pas tu kitaorg pun order makanan... ngeh ngeh ngeh... ada suprise utk my bff la... jeng jeng jeng... sementara tunggu makanan yg diorder sy pun menyerahkan gift ni.... suka tak?... tara... special adiah utk kenang2an...




 gift utk my bff... korang nak x?.. kekekkeke



fuh sebenarnya x plan apa2 pun so ni last minit punya gift... hihihii.... kelam kabut dibuatnya coz bila sy sampai kat MV terus terjah kedai gift... hak hak hak... member sy tunggu punya lama mana pi ni... kata dah sampai tp x muncul2 sesat kot....ngeh ngeh ngeh... sorrriiiii yek sebenarnya sy  pi cari hadiah... jgn mare..... peace... ;P





amboi2 suker la tu kan... ;P




ni pun small gift je... sempat singgah kat lovely lace je... ngeh ngeh ngeh....oraitla kan kan kan.... janji  dia suke.....



jom kita serang makanan dah sampai tapi seblm tu sempat gak nak posing dulu... hihihihiiii... yg jadi mangsa tukang ambil gambo ialah pelayan restoran ni... makasih ye dik non....sori le  x bagi upah jadi jurugambar bertauliah... hohohohohooo





hepi je coz nak mamam daaa... nyum nyum nyum






 kasi tumpang glamour gak... uikss sedang membakar udangku... sedapnyaaaa






set makan untuk dua org... gulppp lapo daaa



set yg kitaorg ambil ni seafood platter for 2.... rege dia RM49... tapi macam2 ada kat dalam ni... puas ati gak la...rupanya2 ada nasi gak... kekeke  cantikla tuh... pas tu ada udang, ada fish fillet, kentang goreng berempah, oyster dan calamari... meriah tau u ollss.. mmg sedap sehingga menjilat jari... terbaik punyer... kenyang tahap gaban kitaorg dibuatnya... rasa nak gi lagi dan nak gi lagi... ngeh ngeh ngeh...





 sedap wehhh... tapi dah kenyang...




ok korang dah kenyang tengok kan so layanzzzzz jer.....


kla cite dah tamat


babai sume


nak titun daaaaaa



@------------ bye bye bye










oSt CuN - RaTu Di HaTiKu



aku ingin jadikan kamu

ratu dalam seluruh hidupku

andainya engkau tahu

segala semua kasihku

hanya untukmu




aku rela tinggalkan saja

jika ternyata kau untukku

tolong cuba percaya

cintaku ini

untukmu selamanya





pelakon utama filem cun




ngeh ngeh ngeh


coz sy tgh syahdu ni 


tu yg letak lirik lagu ost filem cun


jom layan jer



lisa surihani pun dah tengok filem ni


bukan tu saja


abg nara ( beautifulnara ) yg  ensem pun dah tengok tau



^_^


thankQ

Ahad, 24 April 2011

DatiNg wiTh My BFF



alkisahnya ari tu sy gi jejalan tgk wayang ngan sape?... kekekkeke tulah sy ajak korang sume x nak temankan... ngeh ngeh ngeh... x de la...actually sy  gi jumpa my best prend.  kitaorg dah lama x jumpa tau... mau dekat 3 tahun you...nama je sama2 duduk kat KL  tapi tulah nak jumpa n curi sedikit masa pun agak payah kan... 



dia ni my best prend since sy blajar kat uitm lagi... dah sedekad  kami kenal dan bersahabat...lama tu kan.. kui kui kui... diala sahabat sy dunia akhirat... ingat lagi wak2 dulu2 kami berdua duduk sedorm dan sebelah katil...dia lah tempat sy mencurah rasa ati dan mengadu susah dan senang... dialah sahabat sejati yg memberi kata2 perangsang, semangat dan dorongan.. apapun segala pahit manis kami bersama tetap menjadi kenangan...  



sebab utama  kitaorg bertemu sbb my BF ni  nak berangkat gi  keje kat ARAB SAUDI this may ni... hohohohohoho... sedeyyyyy la.... tapi tak apala setahun je kan... pejam celik pejam celik kejap je tu... pas tu kaya la kan... hahhahahhaha.... apapun sy doakan sahabatku ini selamat berada disana... mana la tau untung2 bertemu jodoh kat sana tp ingat mesti org malaysia tau... kah kah kah....dan akhir sekali  selamat mengutip pengalaman hidup disana tanpaku.. iskh iskh iskh   all d best 2 u my prend....




my dear BFF 






friend 4 ever




tgh round2 kat MV ni tetiba je terserempak tmpt yg sgt cute dan cantik... korang pernah gi sini x?...





cantiknyerrrr tetiba je mcm ehem ehem.... ngeh ngeh ngeh





romantiknye..... ada piano lagi....






nama tmpt ni kalo x silap Garden... x sempat nak terjah kat bawah... apapun sesuai utk couple2 gitu...  hak  hak hak... yg x couple pun sesuwei gak... ngeh ngeh ngeh.... nak sambut anniversary pun bole gak... terpulangla yek...





ala2 model tepi basikal cun




okla setakat ni dulu.... ada story lagi... nanti ek sy apdet... thanks sudi baca


babai sume


^_^

















Sabtu, 23 April 2011

DaPaT fRee GiFt......



sonoknyaaaaaa dapat free gift

ngeh ngeh ngeh

sape yg bagi ek?


^
^
^
^
^
^
^
^
^
^



cute kan... apa ke benda nih



^
^
^
^
^
^
^
^




taraaaaaaaa


4 biji cawan yg so cute...



thanks kepada penaja.... love it so much







free gift dari petronas....yeahhh... sukernyer.... so tukarlah minyak keta anda 



dengan jenama petronas...promote lak... kekekkeke


ngeh ngeh ngeh


^ _^










Khamis, 21 April 2011

BiaR BeTuL..... mEmaNg GeMpaK LeR......




jeng jeng jeng


apa yg gempak ni?

biar betul weh.....


iya ni bkn main2 tau



^
^
^
^
^
^




uiks pokok tumbang





masa kul 4 ptg td hujan mmg lebat kat kl.... time tu masih keje lagi.... x fikir apa2 pun...iskh iskh tetiba masa lalu nak balik rumah macam ada yg x kena aje ni...  rupa2nya mmg ada something yer.... pokok ni tumbang btul2 depan rumahku.... 



ya allah sib baik x de pa pe.... x ada keta yg kena hempap... rumah pun x ranap... pokok tu tumbang kat atas jalan... nasib baik kalo x mmg kesian... yg buat terkesima skit tmpt kejadian pokok ni tumbang mmg btul2 kat tmpt my hubby selalu park.... iskh iskh x dpt ku bayangkan kalo la waktu cuti kejadian tu berlaku... kes naya nih....






 pokok besar yg patah





 depan rumah kitaorg....




ari tu ada tertengok tv pasal org mati dihempap pokok besar... kalo x silap area kl n pokok tu tumbang kat tepi jalan raya ....iskh iskh... bukan apa bole x pihak berkuasa tolong pantau keselamatan keadaan pokok2 yg besar spy kejadian x berulang lg... yelah kita kan nak mencegah dr perkara buruk berlaku.... so tebanglah pokok yg mungkin bole mendatangkan bahaya pada kita.... terutama sekali ditempat2 awam yg ramai org lalu lalang dan tempat tinggal... btul x kawan2 ?... 



sekadar peringatan saja.... apapun sy bersyukur sume selamat....










Rabu, 20 April 2011

TeNgOk WaYaNg FiLeM cUn



akhirnya sy kembali bersiaran semula.... kekkekeee... ada org tunggu ke?.. 

ngeh ngeh ngeh...


meh skodeng sy gi mana ek....



ari tu sy jalan2 gi tengok wayang.... kah kah kah...





 taraaaa..... nonton filem cun...

hah tengok kan dah rugi x ikut sy ari tuh.... kekekeeekeee....




story pasal filem cun ni kan... secara peribadi filem ni mmg wajib ditonton... 
sebabnya korang akan gelak sakan dan juga akan nangis sakan... kui kui kui... kisahnya agak simple aje... ia mengisahkan seorang gadis bandar lakonan maya karin sebagai Luna seorg  artis yg glamour kemudian  dipertemukan bercinta dengan hero kampung lakonan remy ishak yg  bernama atan. 


yg bestnya lokasi penggambaran ni kat kedah... dan diorg sume cakap dialek kedah...saya puji lakonan berkesan faezah elai yg mmg superbeb... sy rasa watak tom yg dibawakan oleh faezah mmg berkesan di hati... syabas faezah elai anda mmg buat sy pecah perut ketawa terguling2 d pawagam .





 para pelakon hebat filem cun... tabik spring la depa ni





so sweetttt




kisah yg mencuit hati yg sy teringat bila babak jamban terbakaq... kekekeke... yg romantik pula bila maya n remy kat  parit air.... maya tertusuk ikan keli pas tu remy tolong buangkan bisa di jari maya.... amboi2 bikin gawat ni...


part yg paling saya suker sekali bila remy main gitar dan menyanyi lagu khas utk maya. faezah elai pun ada nyanyi sama... best arr lagu tu... yg kelakar c maya dok dengar disebalik pondok tu... tetiba dia terjatuh... kah kah kena tangkap oleh remy la plak. fuhhh lagu tu mmg touching la.... best tau... sy tgh cari lagu atau scene tu tp x jumpa kat mana2 u tube....



overall korang tgk sendiri la filem cun ni....  mmg CUN habislah kelakar x hengat tul


citer next pula.....sy nak nonton cite AWAN DANIA THE MOVIE la.... 


jom jom jom sape nak ikut....