Jumaat, 29 Julai 2011

JoM TeNgOk SaPeR yG BeRtUaH



ingatkan nak guna qaisara jadi model cabutan bertuah

tapi memandangkan  nak balik kg minggu ni so mcm x de masa plak

so kita guna cik random.org la  tolong cari sape yg bertuah okey

jeng jeng jeng


1. kaseh suchi
2. kaseh suchi
3. kaseh suchi
4. kaseh suchi
5. Cempaka Kuning
6. Cempaka Kuning
7. Cempaka Kuning
8. Cempaka Kuning  
9. fa10
10.fa10
11.fa10
12.zura_habib 
13.zura_habib
14.zura_habib
15.zura_habib  
16.Jasmin Ibrahim 
17.Jasmin Ibrahim
18.Jasmin Ibrahim
19.tAlkativE
20.tAlkativE
21.tAlkativE
22.tAlkativE
23.fieda
24.fieda
25.fieda
26.fieda
27.Nana
28.Nana
29.Nana
30.Nisa' Azman
31.Nisa' Azman
32.Nisa' Azman
33.Nisa' Azman
34.zaikulim
35.zaikulim
36.zaikulim
37.Izzaty Hedry
38..Izzaty Hedry
39.Izzaty Hedry
40.aNiM
41.aNiM
42.aNiM
43.aNiM
44.izan cute
45.izan cute
46.izan cute
47.baby
48.baby
49.baby
50.Narumi hayashida
51.Narumi hayashida
52.Narumi hayashida
53.annur_islam
54.annur_islam
55.annur_islam
56.annur_islam
57.CikMisi
58.CikMisi
59.CikMisi
60.CikMisi
61.billa_bee
62.billa_bee
63.billa_bee
64.billa_bee
65.Izan Ishak
66.Izan Ishak
67.Izan Ishak
68.Izan Ishak
69.Fadzillah Kamarudin
70.Fadzillah Kamarudin 
71.Fadzillah Kamarudin
72.inahasan
73.inahasan
74.inahasan
75.IntaNBerliaN
76.IntaNBerliaN
77.IntaNBerliaN
78.IntaNBerliaN
79.mira bia
80.mira bia
81.mira bia
82.mira bia
83.mas
84.mas
85.mas
86.mas
87.miss nurul
88.miss nurul
89.miss nurul
90.Mama Zharfan
91.Mama Zharfan
92.Mama Zharfan
93.Mama Zharfan
94.butique4u
95.butique4u
96.butique4u
97.butique4u
98.Ogy
99.Ogy
100.Ogy
101.Ogy
102. sarah
103.sarah
104.sarah
105.sarah
106.Cik Rose Cute
107.Cik Rose Cute
108.Cik Rose Cute
109.Atiqah ab.Samad
110.Atiqah ab.Samad
111.Atiqah ab.Samad
112.Atiqah ab.Samad
113. Cik Dya
114.Cik Dya
115.Cik Dya
116.Cik Dya
117.tiefazatie
118.tiefazatie
119.tiefazatie
120.tiefazatie
121.Fara
122.Fara
123.Fara
124.Fara
125.shera haifa
126.shera haifa
127. shera haifa
128.jijahpages
129.jijahpages
130.jijahpages
131.jijahpages
132.Myra Jay
133.Myra Jay
134.Myra Jay
135.Myra Jay
136.taufidris
137.taufidris
138.taufidris
139.Cute MuM
140.Cute MuM
141.Cute MuM
142.Cute MuM
143.NOOR FATIN
144.NOOR FATIN
145.NOOR FATIN
146.NOOR FATIN
147.lizawati
148.lizawati
149.lizawati
150.lizawati
151.azatiesayang
152.azatiesayang
153.azatiesayang
154.azatiesayang
155.ita
156.ita
157.ita
160.AtiEyZ
161.AtiEyZ
162.AtiEyZ
163.AtiEyZ
164.misz l0vely
165.misz l0vely
166.misz l0vely
167.misz l0vely
168.eB ezrin
169.eB ezrin
170.eB ezrin
171.eB ezrin
172.abazilah
173.abazilah
174.abazilah
175.abazilah
176.SoFiaHB
177.SoFiaHB
178.SoFiaHB
179.SoFiaHB
180.Qard91
181.Qard91
182.Qard91
183.Qard91
184.GAdiSMeRaHJaMbU
185.GAdiSMeRaHJaMbU
186.GAdiSMeRaHJaMbU
187.GAdiSMeRaHJaMbU
188.nEa FleriDa / nIL
189.nEa FleriDa / nIL
190.nEa FleriDa / nIL
191.syakila
192.syakila
193.syakila
194.syakila
195.Zalina
196.Zalina
197.Zalina
198.Zalina
199.juniza
200.juniza
201.juniza
202.juniza





tahniah kepada pemenang yer

pada yg x berjaya jgn sedey2 okey nantikan result hadiah misteri pula yer

kpd pemenang tersebut sila hntr no akaun at putri_aqis@yahoo.com

XoXo






Khamis, 28 Julai 2011

uPdAtE HaDiaH PeMeNanG




sorang pemenang bakal memenangi duit ini



mesti korang tertanya2 apakah hadiah GA yg bakal d terima kan?

memandangkan sy x sempat mencari hadiah jd sy nak bagi cash duit la

next week pun dah start posa... so takut x sempat nak carikan hadiah

soriler yer sume sy harap korang suker terima hadiah ini tau

nantikan keputusannya okey rasa berdebar2 tak

peace ya n stay tuned tau!!!!!!!!!






kUrSus DaY



selamat pagi sume yg sudi singgah ke blog my little princess

semlm tetiba je dapat urgent kursus ari ni

nak x nak kena la hadir kan

dah lama mohon kursus sana sini asyik x dpt jer hehhehehe

kali ni urusetia yg tawarkan kursus okeyla tu kan

okla u olz nanti kalo sempat sy BW n balas komen yer

sy tinggalkan uolz ngan  n3 autopublish

stay tuned tau kalo x rugi nanti :P

okla babai sume

have a nice day !!!!





Rabu, 27 Julai 2011

mAkaN CiNa MusLim sTyLe





uolz pernah makan ala chinese style tak ? janji yg halal punyer tau...

sy baru jer start mencuba makan ala2 chinese ni...

itupun my hubby yg ajak gi makan... nak tukar selera katanya...

tengah pusing2 kat bangi terus terjumpa restoren mohd chan abdullah

pewut pun tgh lapo on sajer la yer.. bab cuba mencuba ni mmg  ' like ' hihihihihi 

jom tgk makan ape eh.. sorii le asyik tunjuk n3 makanan jer ;P

next week kan dah posa... kang tunjuk mknn sume berliur plak.. huhuhuhu




 jus kedondong asam boi sy punyer... sedappp tau.. tapi kurang gula ler... pure habis



ni limau asam boi my hubby pilih...



nasi goreng ... ntah pe nama cina lupa dah... huhuhuhu




wantan goreng... walaaa sedap sgt ni tapi saiz kecik je... rege sepinggan RM5





i like ni...tinggal satu sape mau angkat tangan... hehehehe




nasi ayam mohd chan



qaisara macam biasa start buat hal bila nak makan...

duduk kat kerusi baby pun x mo.. adeii..

pas tu kena riba jer la sambil makan

qaisara nak makan sendiri x mo kena suap sampai habis bersepah kat lantai

huhuhuuhuhhu

pas tu papa plak gilir2 jaga qaisara

yeah bole makan ngan tenang... hihihihihi



tengok tu bukan main hepi lagi tu



senyuman manis si model si cilik



senyumlah kerana ia penawar duka anda

bila tengok wajah anak ni rase sejuk n tenang je

^-^







Selasa, 26 Julai 2011

MeNgiDaM oLe PocKetFuL kFc



tetiba je tekak rasa mengidam nak makan ole pocketful kfc... nyum nyum nyum

ari sabtu tu dah bawa kete nak gi JJ Balakong la kononnyer

masa tu my hubby lum sampai lg kat rumah .. :(

pas tu bole lak bw keta laju2 smpi terlepas simpang masuk ke JJ... huuhuhuhuhu

berangan ke apa... dah ler kena pusing u turn mmg jauh gile last2 terus cancel... :(

terus balik rumah n order je makanan panas kat gerai

tapi d sebabkan mengidam sgt2 sy  ajak jg my hubby gi kfc hahahaha  :P

ngeh ngeh ngeh



ole poketful... rase dia mcm kebab pun ado



ayam goreng kfc... my hubby punyer



inside.... kekekeke mcm biasa lor



masuk2 jer kat kfc ternampak contest kfc spot n win

syaratnya kena beli kfc berharga rm15 baru leh dapat pelekat kfc kat kete

tapi bila dah bayar sume dan minta sticker kfc tu dah abis lak

sob sob sob

rugiler nmpknya sbb x dapat join contest kfc :(

pas tu org kaunter kfc kasi baucer ni plak

tapiiii cam mahal je dan x berbaloi lak raser...

u olzz rasa cam mana?



ni la baucer kfc tu.... ermmm







Isnin, 25 Julai 2011

BaKso SoLo pErgHhHh



 rege RM 3.50 aje



menu wajib saya setiap ari jumaat mestilah BAKSO SOLO

sy mmg x pernah miss makan bakso solo ni sbb sedap bangat seh

x payah jauh2 gi solo indonesia bisa ajer makan d malaysia jg

korang pernah cuba makan x ?

bila dah cuba makan mesti ketagih nak lagi dan nak lagi

kekekkekeke

menu bakso solo ni ada bihun, kobis, wantan daging dan bebola daging

pas tu kuah dia bole campur dgn sos dan kicap serta ada sambal hijau

wantan bakso solo ni mmg terbaek la... walaaaa

^-^




Ahad, 24 Julai 2011

HaRi MeNgEmAs RuMaH






salam ari ahad  buat sume pembaca my little princess

amacam korang dah siap lum kemas rumah ?... jgn malas2 okey

hehehe sy baru je selesai buat kerja rumah

selalunya mood kemas rumah datang hari ahad jer.. kekekke

korang mcm mana pula? ari sabtu @ ari ahad @ hari2...

org berkerjaya mcm sy ni mmg pilih ari hujung minggu utk sental apa2 yg patut

bukannya apa bila balik dr  keje kekdg x sempat pun

paling2 pun kemas apa yg penting aje...

mana lagi nak layan mood bermalas2an selepas letih berkerja seharian

apapun terpulang pada korang nak membahagikan masa

gunakan masa dgn bijak yer supaya kerja x tertangguh dan stress

okla selamat berhujung minggu sume !!!






Sabtu, 23 Julai 2011

MeNuNgGu KePuLaNgAn HuBbY






tetiba je pagi2 ni qaisara terjaga awal lak dr biasa...

pas dah bangun rasa x bole nak zzzzz balik la plak

kan ari ni ari cuti.... baru je rasa nak bermalas2an bangun lewat skit... huhuhuhu

agaknya qaisara mcm tau2 je yg papa dia akan balik hari ni

belum pernah sebenarnya my hubby tinggalkan kami lama2 mcm ni

kalo ada outstation pun paling lama 3 hari ajer

sib baik ada permata hatiku qaisara leh temankan mama dia

kalo sorang2 bole mati kutu dibuatnya.. hak hak hak

anyway

mood ari ni ceria2 saja walaupun ada yg  membuat onar sepnjng ketiadaan my hubby

my hubby... we waiting u back to ur home sweet home !!!!









Jumaat, 22 Julai 2011

BeRsiHKaNLaH HaTi



sekadar renungan bersama.... saling ingat mengingati sesama insan


Antara penyakit rohani yang cukup akrab menghinggapi orang Islam ialah hasad dengki, sombong, takbur, angkuh, buruk sangka, riak, bakhil, pendendam, kufur nikmat, cinta dunia, bangga diri dan sebagainya.
Sifat hasad dengki misalnya adalah sifat yang banyak membawa keburukan dan kemusnahan. Orang berpenyakit hasad dengki ini tidak suka melihat orang lain berjaya daripada dirinya, tidak kira dalam apa juga bidang. Dia akan berusaha sedaya upaya menjatuhkan atau menggagalkan orang yang lebih daripadanya itu. Dia akan melakukannya sehingga berjaya, iaitu sehingga musuhnya jatuh gagal dan tewas.

Allah sangat benci kepada orang yang ada penyakit hasad dengki dalam hatinya. Firman Allah yang bermaksud: "Mereka itu orang yang dikutuk Allah. Barang siapa yang dikutuk Allah maka tak akan engkau peroleh baginya penolong. Bahkan adalah bahagian dari kerajaan? Jika ada, mereka tiada mendatangkan kebajikan kepada manusia sedikit pun. Bahkan adalah mereka berhati hasad (iri dengki) kepada manusia, kerana Allah memberikan kurnia kepadanya? Sesungguhnya telah Kami berikan kepada keluarga Ibrahim Kitab dan hikmah dan Kami berikan kepada mereka kerajaan yang besar. Maka di antara mereka ada yang beriman kepadanya (Muhammad) dan di antara ada yang berpaling daripadanya. Cukuplah neraka jahanam yang menyala sebagai azab bagi mereka." � (Surah an-Nisa', ayat 52-55)

Rasulullah SAW juga memperingatkan dalam hadis Baginda yang bermaksud: "Hati-hatilah kamu daripada hasad dengki kerana hasad dengki itu akan memakan semua amal kebaikan sebagaimana api memakan kayu kering atau rumput kering." � (Hadis diriwayatkan Imam Abu Dawud)

Justeru, marilah kita menghindarkan diri kita dari ditimpa penyakit rohani yang bernama hasad dengki dan segera mengubatinya jika ada tanda demikian. Kikis sifat yang merugikan diri dan masyarakat Islam seluruhnya.

Bersihkan hati kita daripada sifat hasad dengki dan sifat lain yang dinyatakan. Sesungguhnya hidup akan lebih ceria, selesa dan sejahtera jika diri sihat dan rohani (hati) juga tidak berpenyakit. Kitalah yang menentukan berubah atau tidaknya diri kita.
Firman Allah yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah SWT tidak akan mengubah keadaan suatu kaum, sebelum kaum itu sendiri yang berusaha mengubah keadaannya (nasibnya)." � (Surah ar-Ra'd, ayat 11)

 

menjelang ramadhan ni sama2lah kita berfikir sejenak pernahkah kita berbuat aniaya pada org lain?

sudahkah kita memohon kemaafkan pada org yg kita aniaya itu?

berbaloikah perbuatan kita menganiaya orang?

adakah anda rasa hebat, puas dan berkuasa bila  menganiaya orang lain?

hidup bahagiakah anda dapat menganiaya orang lain?

Ya Allah ku pohon jauhkanlah hambamu ini dari sifat penyakit hati ini....


bila seseorang menganiaya orang lain atau bersalah kepada orang lain, baik
tidak sengaja, lebih-lebih bila sengaja, si penganiaya harus minta maaf
secara langsung serta terang-terangan kepada si teraniaya, bila si
teraniaya tidak rela, lebih-lebih si penganiaya sama sekali belum minta
maaf dan kemudian mati, maka si penganiaya selain mendapatkan hukuman 
yang berlipat ganda di akhirat kerana tidak mendapat hukuman di dunia, juga
mendapat hukuman tambahan di akhirat karena tidak relanya si teraniaya atas
penganiayaan yang diterima oleh si teraniaya






Khamis, 21 Julai 2011

HaNtU sUsU d AsTro RiA MaLaM Nie

 
HANTU SUSU (ASTRO RIA)

TARIKH: 21hb Julai 2011
MASA: 9:00 malam
TV: Astro Ria 104.
Lakonan: Erra Fazira, Amy Mastura, Saiful Apek, Marsha Londoh, Zarina AF, Fir, Ah Chong dan Saiful Nizen.



ari ni nak promo skit citer Hantu Susu kat astro ria pukul 9 malam ni

teruja sgt2 nak nonton citer ni tau

walaupun mcm rasa takot n seram2 aje kekekkeke

malam ni nak minta qaisara tolong teman mama nonton citer ni

kan my hubby masih kat kg lagik.. huk huk huk

my hubby pun suker tengok citer hantu n seram ni

tp malam ni tak dapat temankan sy plak.. :P




 marsha kum kum the series


 erra fazira - pontianak kampung batu

pontianak kampung batu ni dah tonton... best2




 zarina - tangisan langsuir



amy mastura - penanggal


citer ni adlh gabungan hantu2 d astro... kekkekeke

jom layan yer.... x sabo nak tgk ni.. agak2 best x ?

okla jangan lupa ya  kita saksikan citer Hantu Susu ni kat rumah....

XoXo



Rabu, 20 Julai 2011

QaiSaRa NeW LaPpY



ari ni just nak cite pasal lappy qaisara... kekkekee

ni papa qaisara yg  kasi hadiah kat dia... nak harap mama dia fuhhh ntah biler yer

qaisara ni kalo d beri mainan atau buku dia lebih suka pilih buku

aii bagus kan awal2 lagi dah tunjuk rajin baca buku

hope esok bila dah besar jadi budak yg bijak n pandai yer

jadi insan yg cemerlang dan berguna pada bangsa n agama...

jom layan gmbr qaisara ngan lappy dia




fuhh kusyuk tu kan.... bkn main lagi tuh




yeah dapat mainan baru... ngeh ngeh ngeh



ada lagu macam piano....bahasa english n cina pun ado






tu dia posing.... kekekkeke penuh bergaya sopan n santun... hihihiihhi




comeii... color pinky n gmbr bluehyppo




lappy mainan utk study game.....



leganya pas ni qaisara jgn kaco mama main tenet tau.... :p

dah dpt lappy sendiri dok diam2 okey... cantekkk

qaisara sebut lappy ni PIANO....hak hak hak





Selasa, 19 Julai 2011

Gi KeNdUri KaWiN




last week km ada jemputan kenduri kawin dr  my hubby punyer kawan

so kami pun gi hadir le lgpun  x der hal hujung minggu tu 

biasanya kalu jemputan jauh mmg x dpt nak dtg le :p

dekat2 tu oklah kan kan kan

majlis kenduri kawin tu d adakan  kat dewan UPM

kami sampai dewan pun lambat dah kul 3 ptg... org pun dah x ramai pun

may be sbb ada perhimpunan BERSIH waktu tu... kekkekee

agaknya ada yg terpaksa batalkan hasrat gi majlis kenduri kendara betul tak

tmbhn pula jalan pun jammed  kat KL... bikin huru hara tul kan

sib baik kami duk kat serdang so x derla menempuh sesak ni :D




posing dalam kete... amboi comeinya mulut tu yer



hai auntie sume.... comel x sy?




ni kat dalam dewan


skrg ni dah jadi trend  kawin kat dalam dewan

lagipun banyak kemudahan senang , ruang pun luas n just guna je katering order

x payah la kita nak memikir soal kemas atau bersihkan sume pinggan mangkuk kan

pendek kata mudah n macam2 ado... kekekeke



nasi beriyani... ada ayam n daging rendang n papadom...woo sedap gak ni....



macam biasa snap dulu yer x



hah kosong kan dewan... sume org dah balik sape suh lambat dtg... huhuhuhuhu



qaisara ngan gaya makan karipap... suka tul dia tau




posing kat luar dewan... hihihihi pes time qaisara pakai skirt... selalu guna seluar jer




ada gak gmbr kitaorg bertiga... ;P tq yer cameraman sbb candid gmbr kitaorg



ok dah kenyang makan jom balik le rumah

lalalalallaaa

aii x lama lg dah nak posa kan... pas ni kenduri buffet buka posa lak le.. perghhh

^-^