Isnin, 31 Oktober 2011

HaDiaH SuPriSe 4 Me





wah2 sungguh bergaya ni budak menjadi model gajet terkini

kekkekekeke

rase mmg x terkejar ngan gajet yg berkmbg pesat sbbnya berlambak sgt2 kan

smartphone, iphone, comp tablet, iPad.... Fuh... harus ke memiliki sumenya ni?

apapun tepuk dada tanya DUIT.... kah kah kah




tgh bermain angry bird



amboi2 bertuahnya qaisara....


masa zaman kecil kita dulu2 mana kenal apa itu angry bird... wakakakaka

betapa bezanya zaman kanak2 skrng dgn zaman dulu kan

sumenya hanya dihujung jari saja... hebat tak hebat...

apapun terima kasih buat my hubby tercinta yg bg suprise gift ni

suprise sgt2... dag dug dag dug dag dug

tetiba mcm x reti nak bermadah pula :P

lastly Aku Cinta Padamu Untuk Selamanya....!!!

dan terima kasih abg kerana selama ni support qis dgn hobi baru ( contest sana sini )

lepas ni mesti asyik dok mengadap PC ajer.. huhuhuhu

tp abg jgn risau sbb sume keje beres dan mantop okey....

^-^


Khamis, 27 Oktober 2011

MeNaNg ChiLLi's ReSTaUrAnT VouChErs






n3 kemenangan kali ke-3 d castrol malaysia

kali ni hadiah sy mmg aim voucher makan lak kat chili's restaurant

pagi2 buta dok usha suruh member tolong jawabkan kekekkekekeke

oraite la tu kan... lagipun sy x pernah makan kat sini lg.. :P

so kalo dpt voucher ni bole makan free la... yipeeeee!!!!

contest ni berlangsung sehingga hujung bulan okt ni tau

jom jom jom ada banyak voucher best yg bole menang

^-^



p/s kemenangan ke-8 d bln okt 2011
      total kemenangan : 30






DiNnEr D WeStErN CaFe





ari ahad lepas km bawa qaisara gi jalan2 kat taman permainan

pas kami bersiar2 malam tu teringin nak makan western style lak

kata my hubby dihari cuaca yg baik ni jom makan kat western cafe

yahoo!!!!!!!

wah2 mcm tau2 lak yg sy ngidam nak gi sana... hihihihihi

skrng ni musim hujan kalo hujan x dapat ler nak makan western style ni

tmpt mkn dia ni open air... ader gak yg bbumbung cuma kami lbh suka dok kat luar



 mcm2 gaya qaisara skrng ni... chak!!!


sementara tunggu makanan sampai kami posing2 la dulu

pas tu tetiba ada org jual CD sampai dan offer CD tu...

tp sume filem yg ado cam x berminat nak beli jek


 nak tolong pilih tapi ado je... hihihihi



agak terkezut skit dalam suasana nak makan tu org yg jual CD kena bamboo

kami just curi2 dengar ajer sbb x bape faham

org sebelah meja kami mcm gangster je ugut tukang bawak CD tu

katanya sume org kenal dia kalo dia minta kena bagi.. amboi siapa dia tu?

siap call by phone ntah saper  agaknya BOS jual CD haram tu kot

watcha.... agaknya polis kot tak pun gangster... huhuhuhuhu

lantakla kami pun layan makan je x peduli kekecohan tersebut



 
my hubby order chicken chop black pepper



 ni sy punyer... chicken marryland tatap menjadi pilihanku



ni qaisara punya... sup mushroom with bun... so yummy tau



dah blurp blurp blurp

jom chaw chin chaw dulu ya!!!!





Selasa, 25 Oktober 2011

JoM TtS BaGi ToP uP Rm 5



yeah... tersenarai menang... walaupun result rasmi  x kuar lagi

kekekkeke

mula2 tu mmg x faham cam mana nak main benda alah ni

at d last akhirnya faham gak... x susah pun rupanya

lagipun JOM TSS nak bagi reload RM5 free sape x nak kan

Jom kawan2 kita main Teh tarik Finder kat JOM TSS

sebanyak 2000 peserta bole menang top up ni tau

saya dah dapat anda bila lagi????....




 borang yg kena fill up selepas bermain teh tarik finder ni... :P




p/s kemenangan ke ke-7 dibulan okt 2011
      total kemenangan : 29 





Isnin, 24 Oktober 2011

BeRjAyA TiMeS SqUaRe






last week kitaorg gi berjaya times square... buat pe kat sana tu?

ala saje jalan2 sambil tujuan utama nak redeem hadiah lucky draw the square bazaar

mula2 smpi tu ingatkan jalan mesti jammed... yerlah kawasan kl kan

tapi heran gak sbb jln raya  lenggang giler ke berjaya times square ni... :P

bab parking lak kami tersasar jalan kuar  sedangkan baru masuk park

peliklah pintu masuk dia tu sbb kat depan jln dia terus kuar... adehhh

ni pasal terkejut ngan keta yg tiba2 menghala masa kami masuk la tu

so jawabnya kami kena bayar parking dua kali... sob sob sob



ececeh.. bab posing mmg terbaek




kat kaunter redeem hadiah



besau kan patung bear tu... hik hik hik

kalo dapat kan alangkah bestnyer... alololo angan2 je dulu

skrng ni mesti korang dpt agak hadiah aper kan... 





chak.... wah smurf pun besar gak.... comeiinya bersama patung tu.. :P





tapi sebenarnya kecik aje.... nilah hadiah tu :P



x kisahlah besau ke kecik ke janji dapat sape mo bagi free kan

terima kasih the square bazzar

okess la tu je nak citer... jom makan lapo lah... hiihihihi



Sabtu, 22 Oktober 2011

BaJu CoMei DaRi DrYpErs






qaisara ni memang pengguna setia jenama Drypers sejak baby lagi

pernah gak try tukar jenama lain tapi sekejap je pas tu asyik merah  x sesuwei kot

so agak teruja pula kali ni bila drypers bagi hadiah baju yg so cute

malam tu km gi terjah beli drypers ni tmbhn pula babysitter kata stok dah habis

so sy gi rembat 2 pek la jugak... itupun rasa nak pi beli lg ni.. :P

dan pilihan pasaraya kali ni ialah ECONSAVE

pe sbbnya eh?... wakakakka





 dapat blue color... nak yg hijau ada tulisan i love mommy n daddy



 hampa raser sebab sy beli dua pek tapi dapat color biru jugek

x apalah bole buat baju basahan gak ni...:P




 sebab utama... dapat sertai peraduan drypers... huhuhuhuhu



peraduan drypers ni hanya terbuka utk pembelian di econsave sahaja 

rege pembelian mestilah RM30 ke atas dan resit bukti pembelian perlu dihantar

peraduan ni berlangsung sehingga 31 oktober ni

hadiah best ialah percutian kepada 20 org pemenang bertuah

doakan moga sy berjaya yer... amin!!!



Khamis, 20 Oktober 2011

MeNaNg 1 MoNtH SuPpLy WoOd's MaLaYsiA




dipetang yg indah ini sy nak umukan kemenangan... kekekekkeeke

ala menang biasa2 je bukan grand prize pun.. :p

tapi tu sume x penting kan yg penting bestnya raser kalo dapat menang

bezanya kalo hadiah yg grand2 mesti terguling2 smpi pengsan kali... 

 haahahahhahaha

okess tunggu je  hadiah supply 1 month cold shield wood's ni yer

^-^



p/s kemenangan ke-6 d bln okt 2011
     total kemenangan : 28





GaMe MaYbAnK DeEPaVaLi



ni my house... comeii x???



slmt tghari sume... lunch apa tu? nak skit leh x..hihihihii

sy mcm biasala x der keje sibuk main game maybank ni

opsss ni waktu rehat okess... bukan time keje... ahakssss!!!

kali ni maybank anjurkan game maybank deepavali pula

of coz mestila nak join kan walaupun x menang masa maybank raya tu

kali ni nak cuba lagi la.. best tau hadiahnya nak tau apa hadiah tu?

hadiahnya ialah 1gm gold for 70 players... wow fantastic n menarik bunyinya

dah le rege emas tgh naik skrng ni kalo dapat mesti best kan

:P


ni hadiahnya... weekly prize pun ado


okess la nak main game daaa.....

adiosss sayonara!!!!






Selasa, 18 Oktober 2011

LaYaN LaGu NaDa CiNTa JaP







Baru Aku Tahu Cinta Itu Apa (OST Nada Cinta)


ada saat mengakui kesalahan yang ku buat
ada saat ku mengerti setelah ku kehilangan
senyummu air matamu setiamu dulu ku hancurkan

baru aku tahu sakit itu apa setelah kau bukan milikku
baru aku tahu cinta itu apa setelah kau hapus cintaku
yang dulu dalam hatimu

kini saat tuk belajar menghargai yang ku punya
senyummu air matamu setiamu dulu ku hancurkan




Lagu Tema Nada Cinta

Nada nada cinta ini terangkai dari hatiku
Dulu tak pernah terpikir mengalir seperti ini

Kamu takkan bisa menahan semua rasa
Katakan katakan katakan saja yang ada di hatimu
 
Coba cobalah kau lihat kau lihat diriku
Coba cobalah kau dengar kau dengar suaraku
Kamu takkan bisa menahan semua rasa
nada-nada cinta!



Isnin, 17 Oktober 2011

MeNaNg TiKeT SuNwAy LaGoOn






alhamdulillah akhirnya tiket sunway lagoon kini menjadi milikku... watcha!!!

last week sy menang tiket wayang tgv kali ni mmg aim tiket sunway plak

yg bestnya setiap pemain bole menang every week

after menang this week of coz kena tunggu seminggu utk bermain semula ok

ada macam2 giveaway yang diberi oleh castrol malaysia ni tau

jom like castrol malaysia dulu pas tu klik tab experience the strongest

then create team leader pas tu ikut arahan sama ada perlukan 2 @4@8 org lagi pemain

pas tu kumpul point mengikut arahan sama ada 400 point @ 500 point





klik collect strenght points dan share ke wall facebook anda

dari sini kawan2 bole tolong klik utk jawab dan kita akan mendpt extra 50 point

so kalo 400 point diperlukan maka kita perlukan kawan seramai 8 org jawab

jawapan soklan yg diberikan tu  TRUE je... mudah jer kan






ok harap sume faham dan selamat mencuba ya!!!!

saper2 yg ada kemusykilan leh tanya atau nak minta extra point leh PM okey

sharing is caring tau!!!!




p/s kemenangan ke-5 dibulan okt 2011
     total kemenangan :   27





LiTtLe WhiTe CaFe






ni sambungan alkisah semasa kitaorg jalan2 cari makan kat steamboat antarabangsa

sprt yg dijanjikan sy nak citer tmpt kafe yg unik ni

masa ni kitaorg round2 cari tmpt makan kat bangi

so terjumpalah cafe ni sebaris ngan steamboat tu

rasanya tempat ni agak baru kot... deco dia mmg cantikla juga

nama tmpt makan ni ialah LITTLE WHITE CAFE.. korang pernah dgr ke?

mula2 tu mcm nak try  je makan kat sini tapi takut lak

yerlah kan nama pun omputih kang order makan mesti western style..

rege pun bole tahan mahal jugek... hihihihihi

tapi jgn risau sbb mknn halal coz pemilik restoran ni melayu okey

kalo tak salah restoran ni bercirikan masakan ala new york

so rasanya feel makan kat sini macam ala2 kat obersea gitue.... huhuhuhuhu


my hubby membelek menu diaorg... adusss




tengok tu... menu dia... walaaaaaa



ni kat depan kafe... ada cake tau... nyum nyum tapi mahal kalah secret recipe




still mencari adakah  menu pilihan dihati




sempat posing sini :P




so cute ya!!!!!!.........




Ahad, 16 Oktober 2011

GoReS & MeNaNg




salam hujung minggu buat sume... buat pe tu?

sy mcm biasalah ari mengemas rumah sedunia.. wakakakaka

just nak share tntng peraduan gores n menang dari munchys

semlm sy gi shopping2 pas tu belilah seketul biskut munchys krim kracker

kalo menang hadiahnya set minum petang VANTAGE bernilai RM500

nak gi try luck la kononnya... hihihihihi

jom tngk apa yg kena.........



hasilnya.... maaf sila cuba lagi.... huhuhuhuhuhu








Jumaat, 14 Oktober 2011

MenaNg HoLiDaY CaRd Rm 100 DaRi aWana HoTeLs




watcha.... ptg ni tetiba je tergerak hati nak gi check page awana hotel

pas tu  ternampak yg im lucky winner.. aikk betul ke ni??.. huhuhuhuhu

sy menang RM100 Holiday card...  tp x tau la menang penginapan ke atau apa

wait n see jer la kan... tadi baru jer send email kat diaorg

apa kata kawan2 jom ramai2 like awana hotel & resort ni okey

manalah tau lepas ni rezeki uolz lak kan...

^-^



p/s kemenangan ke-4 dibulan okt 2011
total kemenangan : 26








sTeAmBoAT aNtARaBaNgSa



sorilah kalo n3 dlm my blog ni asyik citer pasal makan yer

sbbnya kitaorg ni mmg penggemar mencuba makan disana sini okey

so destinasi tmpt makan yg kami tuju ialah steamboat antarabangsa kat bangi

dah jadi mcm rancangan jalan2 cari makan lak yer.. :P

km ni bukanla penggemar steamboat tapi bila terjah bangi x der tmpt besh daa

rasanya jom kami try kat sini  dulu la... huhuhuhuhu

makanla sume yg ade rege buffet utk adult lunch RM21 n kalo dinner RM25





 periuk steamboat la... x kenai ka... hahahhha







budak kecik yg standby nak makan... hihihihi




 menu yg diambil... ambik la apa saja janji habiskan sume okey




 tengok tu nak masak ke qaisara... amboiii... comot daaaaa





sesi memanggang udang dan sotong... 



 tengok pe tu?.. nak blajar masak ke



 kuah pilihan tom yam la....



chef kitaorg pada ari ini... yipiiiiii....



lama gak kami makan kat sini... sampaikan qaisara dah buas sana sini

habis seluar dia kotor sbb main kat lantai... grrrrr mama dia pun x larat daaaa

overall biasa2 je makan ala steamboat ni... hurm... nak kata sedap x der la sgt pun

my hubby lebih suka yg acara memanggang dari merendam... huhuhuhuhu

okla x der bad sgt pun... okla next nak citer satu tmpt makan yg deco dia cantik gilos

tapi kami x makan kat situ pun sbb ala2 omputih skit

nanti x de selera plak nak makan kan rugi duit jer... huhuhuhuhu

ok daaa chaw chin chaw dulu... bye!!!





Khamis, 13 Oktober 2011

MeNaNg PraToNtoN aLaMak ToYoL




petang ni tetiba jer check email... sebenarnya dah berkali2 check email ari ni.. :P

pas tu terima email dari metrowealth... aha pengarah fofular tu la david teo sape lagi

ari tu sajer2 jer jawab soklan kat metrowealth tentang filem terbaru mereka ni

x sangka menang lak... yippiiiiii

cute mum pun menang gak ni... hope kalo sy dapat gi mesti kita leh jumpa kan..

andai kata jadilah mesti best kan bertemu idola sy yg kaki contest ni.. :P



p/s kemenangan ke-3 dibulan okt 2011
total kemenangan : 25