Khamis, 31 Mac 2011

aNcAsA ReSoRt PorT DiCkSoN

alhamdulillah rezeki kitaorg akhirnya dapat juga ke port dickson... dah lama x pegi PD ni.. rasanya last sekali masa sy kursus sanggar kerja itupun time tu masih bujang lagi... agak2nya dalam 4 tahun kot... hihihii lamanya kan... hish kesian2.. sekarang pun dah kawin dah ada anak... kui kui kui...ok kali ni my hubby ajak teman dia gi kursus... kiranya bercuti sambil menyelam minum air la ni... hohohooo bestnyaaaaa...


 ni dia port dickson... dulu ada ke ek??.. ntahla


perjalanan dr kuala lumpur ke port dickson ni lebih kurang satu jam setengah... kami bertolak petang dan sampai pun petang jg la.. hihihiii... cari punya cari kat mana resort akhirnya jumpa la jg... kat PD ni mmg banyak sgt penginapan... pilih saja sumenya ditangan anda...kekeke tp kami x bole pilih pasal dah dapat tempatnya diAncasa Resort...

 ni kat dpn pintu nak masuk... x perasan pun siap terlepas pandang lg...kekkeeke


resort yg kami duduk ni betul2 dekat dengan pantai Teluk Kemang..... bole jalan kaki ke pantai mmg dekat sgt2... resort ni pun dekat ngan tepi jalan je... okla x kan sesat punya... kekekkee jom kita skodeng kat dalam bilik resort pula... 


ruang tamu n santai2 tgk tv

nasib baik la bila buka aje tv ada channel astro..... x payah kena cas pun... seronok x terkira coz kitaorg aim nak tgk citer sinetron kejora n bintang... tp astro yg ada cuma astro ria  n disney je... okla tu kami siap bw kad astro lg takut terlepas cite hot kami tu... wakakakaaa


bilik tidur kitaorg... ada sebuah bilik tido aje...



almari n meja solek


kitchen... tapi x bole masak punnnn



pandangan dr balkoni... 


swimming pool dia... cantik kan... love it

malam tu kitaorg pun makan kat steamboat ekspress restaurant... ni mmg restaurant kat dalam resort la... tp gambar x de segan nak snap... kekekekee... mcm biasala bila stail buffet makan lebih la skit kan kan... bila lagi ye...bkn setakat ada steamboat, ada nasi berlauk , ada dessert, ada rojak, ada spagetthi, ada bubur... hihihiii makan sumenya...ngap ngap ngap... mmg sedap tau mkn kat sini... berbaloi2 ok...


then pagi nan indah pula slps kitaorg breakfast d tmpt yg sama....kami pun bersiar2 melihat sekeliling resort tu... saje2 nak pegi pantai... then terbeli la pula baby boat untuk qaisara... kat gerai ada jual macam2 jenis boat budak... pilih punya pilih ambillah yg ini... taraaaaaa


baby boat mickey n minnie mouse



naikla konon ni... kekeke kalo mandi kolam x tau la nak ke x...


sekian aje dulu kali ni... nanti sy update cite jalan2 kat PD ni yer...ada banyak cite best nak kongsi... tunggu sy update lg... ok tata sume... ^_^

 

4 ulasan:

♥ Mrs.Eady ♥ berkata...

boleh tau harga dia berape ye utk 1 umh tu?tq..:)

Myra Jay berkata...

Hehee samalah kita minat Kejora & Bintang gak, walau gmbaq tu agak slow tp best layan.. :)

MJ pun dah lama xp PD, rasanya dah belasan tahun ha :)

mummy_ayu berkata...

best tu gie pd.....

aqishah berkata...

kalo x silap rege satu malam dlm rm300+++

Catat Ulasan