Isnin, 18 Jun 2012

PeRjaLaNaN PuN BeRmuLa Ke KoTa SiNga




Cepat bersiap... lagi 30 minit bas nak bertolak... kui kui kui!!.. pagi2 buta baru sibuk nak pi beli tiket bas oddysey... petang semalam saper suruh sibuk meronda2 JB... kekkekeke... ingatkan nak beli tiket bas kul 10.30 pagi tapi dah fully booked... eh btul ker dah abis???... hampeh kalo tipu kan!!!


Tapi tak mengapalah time nie pun sesuai sgt2la...  katanya nie bas tambahan kul 8.30pagi bertolak dan balik dari singapore kul 7.30 malam .. utk pengetahuan sume jadual bas nie hanya ada 2 kali perjalanan sahaja.. pertama bas nie bertolak kul 7 pagi dari JB dan balik 7.30 malam dari singapore... dan yg kedua bas nie bertolak pada pukul 10.30 pagi dari JB dan balik dari singapore kul 10.30 malam... So yang mana satu pilihan kalbu???... hehehehhe.. dan kalo ada permintaan orang ramai baru ada bas tambahan pada pukul 8.30 pagi... weii lagik besh naik bas tambahan nie tau... sebabnya ada WiFi atas bas... kekekke... syok!!...


Kitaorang terus siap2 beli tiket bas untuk keesokkan harinya... sebab esok tue plan nak gi Universal Studio Singapore (USS)  pd hari isnin okey... tak kuasa nyah nak gi ari ahad... mesti ramai org kan!!!...dah la still cuti sekolah... jgn carik pasal kawan2.... hehehheh.. so total kami bertiga naik bas utk dua hari ke singapore sebanyak RM120.... ngaumm!!!...Sorang RM30 pergi balik dewasa/ kanak2... then Qaisara FOC jek... bawah umur 4 tahun... yipeee!!...Saya suker!!! Saya suker!!







Perjalanan kami ke singapore begitu cepat rasanya... Bas Oddysey nie melalui Tuas highway yg guna second link... Rasanya lebih kurang sejam kami pun sampai kedestinasi...Ok kawan2 harus diingat ya nanti ada dua kastam yang akan check passport kita.... pertama kastam malaysia dan yang kedua kastam singapore... sume akan diarahkan turun dari bas ya... Kiranya nanti korang kena turun sebanyak 2 kali ok...Jangan lupa passport tau!!!... sila isi borang putih terlebih dahulu... dan bawalah sebatang pen sebab senang nak isi borang... borang kertas putih tue dapat kat mana??.. ok nanti masa korang beli tiket bas diaorg akan bagi siap2... Dan satu perkara PENTING nak bagitau... borang putih yg diberi tue jangan hilangkan pula... sila simpan baik2 okey... nanti tak pasal2 masa nak balik ke Malaysia kena tahan pulak... wuhuuuuu!!!!


Sila ingat ruper bas anda yer.... sebab nanti ada banyak bas lain yg singgah kat sini jugak... Jadi jgn sampai salah naik bas wokey!!! Jgn risau sebab selepas korang check passport bas oddysey akan setia menunggu korang semua... Tak macam setengah bas2 yg lain tue sebab dengar cerita ada yg kena tinggal .... huhuhuhu tak pasal2 kena tunggu la lagik kan... tak baik dan buang masa kan kan kan... eh???




 kastam singapore









 Sentosa Island... cantikkk



sampai dah... parking basement


Kat mana bas berhenti nanti kat situlah jugak korang tunggu untuk balik ke malaysia... Simpan tiket baik2 sebab tiket tue pergi-balik ok... Aishh rupanya2 kaunter bas oddysey tersembunyi kat celah tiang kaunter2 lain... uolz kena daftar dulu kat situ tau... diaorg nak bajet semua dah sampai ke belum sebab bas tak bole singgah lama2 kat situ... sib baik nmpk one lady pegang sepanduk TUNE HOTEL... aiseymen!!! Kami duk terpinga2 manala bas nie.... huk huk huk...


OH Singapore here i come!!!... wah tak sabar dan teruja bila dah jejak kaki ke singapore... hepi tak terkata... ok nantikan sambungan cerita kisah kami di singapore pulak.... ^-^






4 ulasan:

Nieyl berkata...

wah!best nyer dah smpai ke singapore..nieyl baru plan2 nak ke sane....x taw la bler dpt pergi...hehehe....

Rose Khadijah berkata...

huiii lame nye tak singgah tinggal jejak kat sini..
jgn merajuk yer..ehehehhe..
wahhhh ke kota singa?!!mesti nak ke USS yer..nnt stori mori yer..

aqishah berkata...

nieyl < sangat best... pergila ke singapore.. hehhehe

aqishah berkata...

rose < tak majuk eh... me skodeng kejap2 blog rose cuma tak komen jek... hehhehe... aha nanti i story pasal USS lak... wajib k...

Catat Ulasan