Jumaat, 15 Jun 2012

TuNe HoTeL DaNga BaY




Tune Hotel nie memang berhampiran btul ngan Danga Bay yg fofular itu.... So korang takkan sesat punyala...  sila bukak mata luas2... hik hik hik... memang confirm akan jumpa sebab dari highway pun bole nampak bangunan yang tersergam indah nie... btul btul btul kata upin dan ipin... hehehhe


Okla perkara pertama sekali korang kena rancang jadual perjalanan anda... bilakah tarikh nak pergi bercuti2... berapa lama nak menginap kat sini??..  ini info khas utk korang... diingatkan bahawa waktu check in kat tune hotel nie kul 2 petang dan kena check out kul 11 pagi...sekian harap maklum...


Seterusnya macam mana nak beli atau tempah bilik sama ada on the spot ataupun beli online.... acteli terpulang pada korang la... nak senang better beli secara online jer... x susah mana pun... dunia sekarang nie kan dihujung jari jek... hehhehehe... sila layari TUNE HOTEL utk penempahan hotel....


Kalo korang perasan tune hotel nie ada buat promo harga bilik... pernah gak tengok promo cuti sekolah pada bulan mei-jun baru2 nie harga sebilik serendah RM1 satu malam.... pergh memang jimat habis la kan... so rajin2la search kat website mana tau dapat harga promo mcm nie....kalo tempah awal2 pun kekadang lebih murah... Saya  plak last minit punya keja baru dapat confirmation... seminggu nak pi bercuti baru sibuk nak tempah hotel dsb... huhuhuhu... tapi mcm mana pun still dalam harga bole tahan murahla... 3H 2M bayaran hotel nie sebanyak RM106 :P


















 
Bilik kat Tune hotel nie tak la sebesar mana.... kat lorong berjalan tue ngam2 muat sorang jer la... hehehhe... tapi tak per la sebab kita just nak tido jer dan letak barang kan... oklah tue tak kan pergi bercuti sibuk memerap kat dalam bilik pulak... hihihi rugiiii tue.. tang shower bilik mandi tune hotel nie mmg suker sangat... shower dia so big okey... beshla bermandi manda... tak der bath tub lagi sy suker... ngeh  ngeh ngeh...


Dan perkara paling penting.... tak ader pemanas air okey... sila bawak sendiri kettle secara diam2... huhuhuhu sib baik saya tetiba terfikir nak tanya sebelum bertolak pergi... staff tune hotel kata polisi mereka tak dibenarkan bawak... habis tue ada anak kecik susahla nak buat susu kan kan kan... so pandai2 jer la bukan diaorg check pun kan... selamat!!!


Pas tue kan... duduk kat tune hotel nie ada caj tersembunyi... ADD ON!!!kekekkeke... contohnya... kalo korang nak air cond kena caj ikutlah nak bape lama sama ada 12 hours atau 24 hours...  saya ambik 12 hours je so kena caj RM14... so nanti bila kita start ON  air cond tue ada meter yg akan tolak bape banyak balance yg kita pakai... budget2 la guna utk selama duduk citue...Jangan risau kalo tak nak air cond ada KIPAS yg free.. hihihihi... dan jangan terkejut TV dan WIFI pun kena caj... Towel n mandian pun diaorg caj.. pokoknya sume duit... wakakakka.. bisnes ohh bisnes!!!


Kemudahan yg ada kat sini.... ada 7 eleven sekiranya korang tak sempat nak beli jajan mahupun biskut, roti, air dsb... memang dekat sangat sbb satu bangunan ngan tune hotel.. sy shopping kat sini jer la.. tak sempat bawak dari Key El... buzzyyy punya pasal...


Dan kemudahan utama kat sini pengangkutan bas odyssey yg berulang alik dari JB ke singapore ( USS ). Bas nie akan turun kat Sentosa Island... walaupun sangat mahal tapi berbaloi2 sebab service bagus dan tak perlu nak bersesak ngan org ramai... bas nie guna laluan second link.... thumb up dan tip top okey!!!.. UPDATE!!! Harga bas telah naik untuk dewasa/ kanak2 ( 4 tahun ke atas ) sorang kena RM30 pergi dan balik... No more separuh harga utk kanak2 lg... :(  Bagi yg nak budget bole guna cara lain ke singapore yg lebih murah banyak... Macam naik bas melalui JB Central ataupun Bas Larkin... Tapi kalau korang bawak anak2 kecil dan tak suka bersesak mahupun menunggu lama better guna Bas Odyssey yg memang nyaman dan tenteram... seriyes tak nyesal tau...



 



ADD ON WiFi plak.... boring2 d waktu malam terus ke kaunter hotel dan minta on WiFi... caj yg dikenakan RM12 utk 24 jam.. yg ini pakai atau tak pakai kira burn... terus ON jek tak macam air cond bole simpan2... hahahhaha.. then baru pasan kat lobi hotel tue ada tenet FREE jek... ngeee... tapi tak leh bermalas2an dalam bilik pulak... huhuhuhu!! Daaa nanti sambung cuti2 singapore plak yerr.... stay tuned!!!


pssttt Ku rasakan panjang sungguh n3 kali nie... \adakah???? ^-^









7 ulasan:

kakchik@ella berkata...

kalau dah namanya AirAsia punya mmg semuanya main duitlah. byk hidden cost tu. paling tak tahan aircond pun guna kira-kira tuu.

aqishah berkata...

kak chik < tulah pasal... sume nak caj.. adoii la.. tapi kalo nak jimat add on apa yg perlu jek.. huhuhuhu

Alida Ali berkata...

Bgs la info ni...sy nak g minggu dpn stay kt tune hotel ni..dah booking awal2 termasuk bas ke USS...tp saya booking online bas tu still dpt murah lg..mayb klu terus kt hotel kot dh naik harga....sy hari tu booking hotel sekali bas & add on tv 3h2m RM180++...ok la kan...

aqishah berkata...

alida < yup btul harganya mahal kalo beli kat kaunter.. masa tengok online bas tue still harga RM23 sorang lagi... tapi tyme tue tak decide sebab confius.. huhuhuhu..

aqishah berkata...

alida < oklah tuh harga sebab tgh promo kan!!

N.Aima K berkata...

salam ziarah ;)

cari tips jln2 kat JB dan USS

aqishah berkata...

hai..ada banyak tips ke USS... saya kumpul dan baca semua blog.. alhamdulillah jejak sendiri kat singapore.. huhuhu

Catat Ulasan