Rabu, 30 November 2011

SiAnG MaLaM mAkAn CorNtoZ






whoot.. whoot... im coming home... kekekekke

adusss.... soriler yek sbb lama giler menghilang dari jenguk blog ni

bz giloss ni.... wakakakkaka... ada yg bertandang rumah sy ker???..

pssttt nanti sy terjah kemudian blog korang ek... jgn mare tau

aduii la sy tgh bz makan contoz ni la... sedap woooo

alhamdulillah rezeki RM200 menjadi milikku... chewahhh....

anyway ada barangan DOT DOT DOT yg ingin dibeli hasil duit cash contest ni

skrng ni jumlah terkumpul sebnyk RM 350... jeng jeng jeng... cer teka?

kalo main game contoz ni kena tahan sabar dan tahan mata... huhuhuhu

watchaaa... berbaloi2 walaupun bertempur selama seminggu deh

mood masih nak makan contoz manyak2.... okla chaw chin chaw dulu






p/s kemenangan ke 8 d bln nov 2011
     total kemenangan : 38



Khamis, 24 November 2011

MeNaNg aNgRy BirD



skrng ni kalo gi mana2 mesti asyik terserempak ngan angry bird

x kiralah barang apa mcm patung ke beg ke belon ke kipas ke baju ke sume la

qaisara mmg suka sangat main game angry bird ni 

papa dia la asyik dok layan beli kipas angry bird masa jalan2 ari tu

pas tu mama dia pulak sibuk belikan sandal angry bird :D

mmg sonok tgk qaisara gembira dapat angry birdnya

semalam sempat lagi gi beli cadar angry bird utk katil single kat rumah

yg teruja c qaisara tau yg tu cadar untuk dia... kekekekeke pandai anak mama ni

dan hari ni menang giveaway angry bird pula... hehehehhe

terima kasih beautyarea2u... mesti qaisara nak wallet tu.. hihihihi



p/s kemenangan ke 7 dibulan nov 2011
     total kemenangan : 37









ReStoRaN sRi PaNtaI





lepas jer habis journey percutian d semporna kami pun balik ke tawau

plan kitaorg malam tu nak dinner kat restoran sri pantai... esok dah nak balik kl
 
direct perjlnn kami terus singgah ke tmpt makan... fuhh sehari suntuk berjalan tu

ntah nape raser masa berlalu agak lambat lak... sebab dlm sehari mcm2 aktiviti kami

walaupun kami pulang keletihan namun tetap bersemangat utk makan tue

resotaran ni ada dua cawangan satu kat tepi laut... yg kami pegi ni tgh skit kat bndr

tapi kalo cakap pasal keindahan pemandangan of coz kat restoran tampi2 semporna la

terbaek.... wajib singgah kat situ yer... kekekkekeke





 ketam masak pedas... terbaek....




 sayur baby kailan



 udang butter prawn... shedappp



ok nak cerita bezanya makan kat restoran tampi2 ngan kat sini

udang dan ketam kat restoran ni besau2 giloss.... puas hati makan you

sib baik sume disapu bersih licin.... mantoppp... kekekkeke

udang butter dia menjadi berbanding kat restoran tampi2... kureng jadi tapi still sedap

ketam dia digoreng ngan tepung.... krruppp kruppp tau!!

tapi yg sedeynya tak sempat nak snap ikan kerapu masak stim kami

wallaaaaa..... mmg terbaek.. ikan kerapu sini murah skit dari semporna

adoiii  kamera plak habis bateri.... saper suruh x pegi cas ... wakakkakaka

jadinya total makan sume RM124 only kat sini

murah ke mahal ( 5 org makan ) ???



muka keletihan yer... maklumlah jarang travel ni... kekekkeke


dahhh lorr kami pun fenat dahhh.......

jom layan tido dulu..... nanti sambung k

^-^






Rabu, 23 November 2011

MeNaNg aSkReM BaSkiN RoBbiNs




yeah... ati gembira lalalallaa sebab BR nak blanjer makan askrem

sereyes x pernah cuba makan askrem BR ni

cian kan... kekekkeke sekian lama akhirnya BR nak kasi free gak makan

aper perisa yg best  nak try arr?... cer citer kat saya okey

kalo uolz nak dapat free askrem cam saya sila like mycoupon ni okess

pas tu klik like n share... mudah jer kan!!!

start bole share kul 12 am ikut round ya....

ok gd luck uolz... muahhhh !!!!!!



p/s kemenangan ke-6 d bln nov 2011
     total kemenangan : 36






Selasa, 22 November 2011

sNorKeLiNg TyMe



wah2 bunyi macam sy yg gi snorkeling gitue... huhuhuhu

sebenarnya my hubby yg gi snorkeling ni... kekekeke

sewa alat snorkeling tu cuma rm15 hinggit jer.. murah ke?

sib baik le cuaca mendung aje... kalo panaz fuh berasap le jugak

kami ni pengikut2 setia just menemakan my hubby so duk kat atas bot jer la

lgpun aktiviti mmg x der pun... nak balik kena tunggu bot kul 4 ptg...



 mabul banglo resort... mantap cantikkkkk



 nak tunjuk omputih.... diaorg menyelam kat tempat lain



lepas hntr omputih ni kat satu tempat yg airnya bole tahan cantik jernih tau

pas tu org yg  snorkeling lak gi tempat area mabul banglo resort tu

diaorg cuma diberi masa selama 30minit utk snorkeling... kekkeke 

ada yg x puas lagi nak berendam lama2 kat situ... hak hak hak

kata my hubby ikan kat dalam tu cantik dan berwarna warni

tetiba lak raser rugi x snorkeling... ngeh ngeh ngeh



ready... 1.2.,3












itu tandanya masa dah tamat jom balik karang kena tinggal bot lak

esok dah nak balik KL... x tau apa jadi kalo terlepas bot....

kami pun berangkat pulang... hepi2 gak tapi dlm 2-3 ari pale asyik bergoyang

wakakakka penangan naik bot la tu... kekekekke




 singgah sebentar kat penginapan... masuk free sbb menginap d sini



x ader apa menarik pun cuma tengok ikan jek... hehehhehehe

dah abis joyney kat semporna bah.... jom balik tawau lak!!!




model pelancongan... kekekeke ada kontrak nak sign ker?





Isnin, 21 November 2011

MeLePas JuMpa MaYa KaRiN





ari jumaat lepas dapat panggilan call dari team innershine

baru ni ada join peraduan slogan mengapa anda sayangkan innershine kat FB

hadiahnya dapat photoshoot bersama maya karin... wah best tuh!!

event kat sunway piramid ari sabtu lalu... 

tapi kan sayangnya sy tak dapat pegi plak :(

sebabnya minggu lepas bergegas ikut my hubby outstation kat melaka

jadinya x dapatler jumpa ngan maya karin.. sob sob sob


 ni slogan hentam jek



yg x tahan tu sepanjang jalan highway asyik jumpa iklan maya karin innershine

aduss teringat lak kat maya karin.. kekekkeke

banyak giloss iklan tu mau dekat 4 iklan terpampang besar kat jalan

x apalah yek.. hope satu ari dapat gak bertemu maya karin yer

anyway

x sabo nak gi nonton citer OMBAK RINDU lakonan maya karin... 

meletopzzz ke citer ni sehebat novel cinta yg laris d pasaran... 

jom ramai2 gi serang pawagam 1 disember ni... :P



p/s kemenangan ke 5 d bln nov 2011
      total kemenangan : 35





JouRnEy KeEmPaT PuLaU MaBuL

 naik bot... wah qaisara feel good tau.. nak naik lg tue



pagi tu pas aje siap sarapan journey kami menuju ke Pulau Mabul Semporna

masa yg diambil dalam lebih kurang 1 jam perjalanan

kami sume ni pes time gi pulau mabul ni walaupun dok sabah bertahun2... huwaaaa!!

x kisahla janji dapat jejak kaki sebab lama dah nak pegi ni asyik x jadi jek

since gi honeymoon pun x lepas sampai qaisara besar dah... kekekekeke




 
hepinya dia macam boss yer... santai jap!!






 bukti dah sampai.... kui kui kui


 sehati sejiwa la ni.... purple gitue



 
 bajet mcm cun...wakakaka hepi sebenarnya


 
 dapat gmbr seFAMILY jgk





 ni mmg cun... i likeeeeeeeeee



alkisahnya nak bagitau kisah macam mana kami masuk ke pulau mabul ni

masa dah sampai kami terkejut sbb x jumpa pun pantai yg cantik tu

kami kena berjalan jauh mencari dimana pantai pulau mabul ni.. ( jauh giler )

kami susuri perkampungan kecil dan akhirnya jumpa gak tapi ada problem lak

kalo nak masuk syaratnya kena minta kebenaran dulu pihak resort tu

mak aii kami terpinga2 sbb tak tau begini rupanya.. pantai ni dijaga rapi

dah ler jauh giler jalan... penat satu hal lagik.. huhuhuhu

then akhirnya dapat gak kebenaran tapi cuma 30 minit saja diberi ( terlebey sudah )

hurm puas hati gak ler sbb dapat masuk kalo tak naya... kekekekeke

CANTIK wooo.... tapi kalo uolz tinggal kat resort ni x yah minta kebenaran pun




 ngan mak lang



posing terbaek la!!!....



hah perasan x gambar kemenangan saya kat mentos tu kat mana?

of cozlah kat pulau mabul yang cantik dan bersih ni...

x sia2 journey disini sbb dapat hasil contest... kekekekekke

nasible pegi bercuti2 pun still ingat contest tau... aduiiii !!!!!



tolong support me klik MY DREAM CONTEST ni

TQ




Jumaat, 18 November 2011

PeNgiNaPan KaMi DrAgOn InN fLoAtiNg

 bestnya dapat tido... kekekkeke



lepas aje makan kat restoran tampi2 kami pun pulang ke penginapan kami

sumenya mood nak berehat sbb esok kami akan travel lagi ke satu tempat

kami kena bangun awal dan bertolak seawal  jam 7.30 pagi mengikut jadual

kami nak ke mana tu yer?... cer teka la...



 kecik jek tv dia... sakit mata dong


bagi kami tempat ni best gak le selesa dan penginapan ni diperbuat dari kayu tahan air

so lantai dia pun sume kayu dan bila jejak je rase selesa sangat2

x mcm mana2 hotel biasa yg lantai marmar... beda mmg berbeda..

qaisara pun sibuk melompat suker habis d roundnya... faham le tu budak dah besar

tempat dia pun jenis opened air kat belakang bilik... leh tgk pemandangan

opsss lupa nak snap gmbr... soriiiii  x dpt tunjuk lak












 special kan... sabun dan shampoo dr jenama bukan resort



hah kat sini sabun n shampoo mmg guna jenama biasa yg kita tgk kat iklan tv

x ade keluaran resort tersebut... kekekkeke lama x jmpa sabun mini nie..







tgk tu hujan renyai2



adoii pagi2 lepas je bersiap tgk cuaca mendung dan hujan gerimis daaa

hati pun mula cuak n risau dah... alamak jadiker ni plan kitaorg?

kami pun bersiap2 utk sarapan dipagi tu.... tawakal jer la



 bersama tok ayah sabah.... geng ni





main jap yer... qaisara yg kena bangun awal



ok sarapan dulu yer... ringkas je.. minum teh n roti bakar




okla tunggu journey seterusnya selepas ni....

ngeh ngeh ngeh





Khamis, 17 November 2011

YeZzA MeNToS BaGi Rm 50




syukur sgt2... dapat gak kemenangan cash RM50 hadiah dari mentos

walaupun ada menyimpan secebis harapan nak menang RM500 tu.. huhuhuhu

tapi apakan daya tertulis itu memang bukan rezeki saya kan...

kalo diikutkan sejak minggu pertama lg contest mentos ni bermula saya dah join

sampaikan mati kutu nak buat gambar apa yg paling terbaik nak menang hati juri

akhirnya berbuah jg hasil diminggu yg ke-5.. yg penting jgn patah semangat tau

kalo uolz nak join sila ke FB MENTOS MALAYSIA

cuma hantar gmbr dan slogan Fresh breath with Mentos Gum is......

ALL D BEST n GD LUCK ALL !!!


gambar yg pertaruhkan.... x sia2 journey ke sini



cer teka kat mana lokasi  gambar ni?...



p/s kemenangan ke 4 d bln nov 2011
     total kemenangan : 34





ReStOrAn TaMpi TaMpi

 posing dulu besar2 kan keta kat sabah nie



kitaorg bergegas nak cari tempat makan namanya restoran tampi-tampi

ia terletak kat kg yg diberi nama kampung tampi2.. fofular gak le tmpt ni tau

kalo korang datang semporna wajib singgah sini... dulu tmpt ni blum ada lagi

tu yg sy beria2 nak makan kat sini sbb asyik dok tgk kat tv jer 

pas tu member2 yg ke sini pun dah jejak kaki... uishh jelez tahap gaban

nape kitaorg bergegas ke sini yer.. pertama tak tau jalan.. kekekkeke

kedua my dad dah lupa jalan ke sana tu yg nak pi cari ( jln dah berubah )

ketiga takot sesat kalo cari d waktu malam... huhuhuhuhu

memang btul kami sesat skit bila kuar nak balik.... jalan yg x biasa kan

tapi nasib kami baik sbb jalan tu gi ke pekan semporna... adussss

makasih mak n ayah memenuhi permintaan anakmu ni yg minta macam2 kat sana...





 pusat pelancongan semporna... hebat tul cantiknyaaa



aktiviti bermandi manda... kat sini tgk aizat AF terjun  dlm  tv



 asyik tersangkut jek tumit kasut cinderella i kat sini... hak hak hak



bila dah sampai kat sini apalagi nak order makan seafood la

rugii wooo... jauh2 datang mesti nak pekena mknn idaman

yg bestnya dapat order nestum ais kat sini... ohhh lamanya ku mencari

kat semenanjung mana ada dalam list.... kekkekke

eleh padahal bole jek buat kat rumah kalo mau... huhuhuhuhu



 jeng jeng jeng... aii dad tgh telan air liuq ka.... hihihihi




 ikan merah masak 3 rasa... sedapppp



 ketam masak cili kering... kira per kepala



 udang goreng butter... sedap gak... kira per100gm



udang ni nampak sikit plak kat gmbr tapi sebenarnya banyak giler

tom yam pun sama mangkuk dia sebenornya  gedabak ko... terkezut den!!

tapi cian kat my mum sbb dia tgh sakit mulut tak leh makan pedas2

3 hari sebelum kami balik tawau mak jatuh tangga... ciannya kan

teruk gak sbb habis bengkak bibir dia macam kena tumbuk jek...




tom yam kesukaan my hubby


 jemput makan sume



total sume kami makan kat sini RM 126 hinggit termasuk minuman n sayur kailan ( x snap )

okla  not bad gak makan sini.... tempat pun cantik.. suker2!!!

nanti kita buat perbandingan rega yek

next n3 sy tunjuk kami makan kat tawau lak... wait yaaaa!!!



 sibuk tul qaisara buat keja ni.... ngeh ngeh ngeh



 lepas jer kami makan besar apalagi terus balik ke resort utk berehat

 masing2 sume keletihan dan kepenatan

 so rehat dulu okey

 nanti sy sambung citer destinasi kami d semporna

 ^-^