Khamis, 21 April 2011

BiaR BeTuL..... mEmaNg GeMpaK LeR......




jeng jeng jeng


apa yg gempak ni?

biar betul weh.....


iya ni bkn main2 tau



^
^
^
^
^
^




uiks pokok tumbang





masa kul 4 ptg td hujan mmg lebat kat kl.... time tu masih keje lagi.... x fikir apa2 pun...iskh iskh tetiba masa lalu nak balik rumah macam ada yg x kena aje ni...  rupa2nya mmg ada something yer.... pokok ni tumbang btul2 depan rumahku.... 



ya allah sib baik x de pa pe.... x ada keta yg kena hempap... rumah pun x ranap... pokok tu tumbang kat atas jalan... nasib baik kalo x mmg kesian... yg buat terkesima skit tmpt kejadian pokok ni tumbang mmg btul2 kat tmpt my hubby selalu park.... iskh iskh x dpt ku bayangkan kalo la waktu cuti kejadian tu berlaku... kes naya nih....






 pokok besar yg patah





 depan rumah kitaorg....




ari tu ada tertengok tv pasal org mati dihempap pokok besar... kalo x silap area kl n pokok tu tumbang kat tepi jalan raya ....iskh iskh... bukan apa bole x pihak berkuasa tolong pantau keselamatan keadaan pokok2 yg besar spy kejadian x berulang lg... yelah kita kan nak mencegah dr perkara buruk berlaku.... so tebanglah pokok yg mungkin bole mendatangkan bahaya pada kita.... terutama sekali ditempat2 awam yg ramai org lalu lalang dan tempat tinggal... btul x kawan2 ?... 



sekadar peringatan saja.... apapun sy bersyukur sume selamat....










11 ulasan:

blogtilldrop berkata...

besar jugak pokok tu ea????

kakchik@ella berkata...

sib baik tak da apa2. time2 hujan dan angin kuat,, benda-benda camni mmg slalu berlaku.

Kulat berkata...

alhamdulillah semua selamat... =))

sha berkata...

Erm, tebang pokok, nanti panas sgt. tpi kalau hujan, takut pokok tumbang..

Sekarang, dah tak berani nak parking bawah pokok selepas ranting patah dan merosakkan 3 kenderaan.

Sekarang ni, lalu bawah pokok, memang agak berhati2, mana tau ditimpa apa2 plak. terutama pokok kelapa la.

syukur semuanya selamat, kn?

HonEyBuNNy berkata...

Masya Allah....

takotnya...pokok yang besar tu boleh tumbang....adusss...

2a2i berkata...

aqis..tu hujan lebat betul tuuu...sib baik kan. actually kalau area Kl pihak berkuasa tempatan DBKL, per2 hal kita leh claim ngan diorg...tapi kalau melibatkan nyawa nak claim pon dah x lalu kan......

aqishah berkata...

syukran sume selamat... fobia tgk pokok besar lak..

Cute MuM berkata...

minggu lepas hujan lebat ada gak pokok tumbang kat rumah jiran.. tapi tak musnahkan apa-apalah..
nasib baik kan takder apa2 yang terjadi..

Hafizah Mohamad berkata...

sib beik x timpa rumah...

shark berkata...

naseb baek x jatuh menghadap umah

aqishah berkata...

tulah syukur sgt2..

makasih sume.. @-----

Catat Ulasan